HrvatskiEnglishDeutschItalianoFrançaisCeskyMagyar
Polski

 
 
 
 
Opuzen - ZabavaNajbolja vina - večer vinara

Dalmatinske klape


Već desetak godina u našem mjestu tradicionalno se sastaju klape, njeguju ljubav za dalmatinsku pjesmu i autentičnu dalmatinsku riječ. Svake se godine na pijaci odvija ova manifestacija, a posebnom doživljaju doprinosi jedinstvena akustika opuzenskih kala.
Pučke igre
Maraton lađa na NeretviGusari na Neretvi
 
OPUZEN
Ako želite samo nakratko pobjeći iz Kleka obližnje dalmatinsko mjesto Opuzen je svakako rješenje za Vas.
Zašto?
U Opuzenu vam neće nedostajati zabave jer se tijekom ljeta priređuju brojne pučke igre i slavlja.
Pučke igre
Fešta u Opuzenu Večer vinara(odabir najboljeg vina i domaće kapljice) i brudetijada (natjecanje u pripremanju najboljeg brudeta) uvertira su za jedinstvene događaje za koje cijela dolina živi čitavu godinu.
Dalmatinske Klape
Sportske igre Na istom mjestu održavaju se gotovo svake večeri brojne pučke igre u kojima jednako zdušno sudjeluju domaćini i njihovi gosti.

Maraton lađa događaj je kojeg posebno želi istaknuti svaki stanovnik ove doline. Četrdesetak tisuća gledatelja poredanih uz obalu rijeke Neretve prati jedinstvenu predstavu, atrakciju kakva se samo poželjeti može, utrku "lađa" sa gusarskim posadama. Ona podsjeća na davnu prošlost neretvanskih gusara te na glasovita, usudili bi se reći i kultna, starinska plovila "lađe". Njima su Neretvani branili i čuvali svoju rijeku, njezinu deltu i dio našeg mora, a bez kojih se (uz popularne trupe) vjekovima nije mogao ni zamisliti život i rad neretvanskih težaka, ribara i lovaca.

Prvim danima listopada naša dolina poprima zlatnu boju, znak je to da beskrajna polja mandarina čekaju na berbu.

Kako more i sunce zasigurno nisu naši jedini atributi, najviše što možemo je uputiti Vam srdačan poziv da se i sami uvjerite zašto nas s pravom nazivaju ZLATNA DOLINA!

Maraton - Neretva