HrvatskiEnglishDeutschItalianoFrançaisCeskyMagyar
Polski

 
 
 

JezeraDolina NeretveVožnja rijekom

ORNITOLOŠKA ZBIRKA
Ornitološka zbirka
KULA NORINSKA
Tvrđave, Kule
TVRĐAVA FORT-OPUS
Tvrđava - Opuzen
MEĐUGORJE
Izlet u Međugorje
Zidine - DubrovnikStari grad
 
FOTO SAFARI
Druženje sa životinjama

Neretva


Uzbudljiva vožnja uskim rječicama i kanalima kojima je isprepletena cijela naša dolina.

Ljepotu i čari Neretve moći ćete doživjeti u neposrednoj blizini vožnjom u tradicionalnoj neretvanskoj lađi.
Plovljenje rijekomKamene kuće
PLANINARENJE IZNAD KLEKA
Stare crkveStare građevine
PLANINARENJE IZNAD KLEKA
Ljubiteljima visina bi predložili šetnju na brdo iznad Kleka gdje će uz kadulju i drugo bilje osjetiti i miris prošlosti u okrilju zidina Smrden-grada. A crkva Velike Gospe pružiti mir koja na svoj blagdan 15.08. okupi mnoštvo vjernika.

TVRĐAVA FORT-OPUS
Ponos grada Opuzena koju su Mlečani podigli potkraj 15 st. S nje se pruža pogled u najljepšem izdanju na neretvansku dolinu.

KULA NORINSKA
Početkom 16.st. kao kraljica izdigla se na ušću rijeke Norin u Neretvu. Služila je kao branič od ulaska venecijanskih brodova u dolinu.

ORNITOLOŠKA ZBIRKA
Poznata ornitološka zbirka u Metkoviću sadrži tristotinjak ptičjih preparata, druga u Europi. Neretvani svojim potomcima ostavljaju jedinstveni krajolik iskonske prirode a ne samo uspomene u ornitološkoj zbirci.

NARONA
Narona je dokaz da su Rimljani zaista znali odabrati.
S vrha breľuljka pruľa se jedan od najljepših pogleda na dolinu. Na ostatcima drevne Narone niklo je malo selo Vid nedaleko grada Metkovića čiji se stanovnici diće svojom prošlošću. Bogate iskopine ostataka drevnih Rimljana kao senzacionalna otkrića odjeknula su svijetom.
NARONA
Arheološko nalazište - Narona
  STON

MEĐUGORJE
Do 24. lipnja 1981. godine Međugorje je živjelo kao i ostala sela ovoga kraja: ljudi su obrađivali zemlju, sadili duhan i lozu, proizvodili vino i uzgajali povrće... 1981. godine, kada su počela Gospina ukazanja, život župe se promijenio. Gospa je, naime, osim šestero vidjelaca, odabrala cijelu župu i hodočasnike za svoje svjedoke i suradnike.

STON
Grad s najdužim zidinama u Europi. Nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Spoj nedirnute prirode i gradske arhitekture čine skladnu cjelinu.

Zidine - Ston
DUBROVNIK
DUBROVNIK je osnovan u 7. stoljeću, a okružuju ga zidine duge oko 2 km koje su podizane od 11. do 17. stoljeća.

Dubrovčani su bili poznati pomorci i trgovci, a dubrovački jedrenjaci jedrili su po svim morima svijeta. Svoje najbolje razdoblje Dubrovnik bilježi u XV i XVI stoljeću, poznato pod nazivom Zlatno doba Dubrovnika. No, 1667. veliki potres je Dubrovniku zadao težak udarac od kojega se teško oporavio. Bio je središte Dubrovačke Republike koja je propala dolaskom Napoleona početkom 19. stoljeća.

Dubrovnik je oduvijek kroz povijest privlačio i plijenio svojom ljepotom brojne znatiželjnike, putopisce, avanturiste i mnoge druge kao što to radi i u današnja vremena.

Glavna dubrovačka ulica Stradun, jedinstvena po svojoj ljepoti, središte je stare gradske jezgre i omiljeno okupljalište Dubrovčana.

Dubrovnik, sa svojih 17 samostana i crkava i jednom od najstarijih sinagoga u Europi, svjedoči o svom vjerskom i kulturnom nasljeđu.

Mnogobrojne druge kulturne znamenitosti, čisto more, gostoljubivi domaćini i specijaliteti ovog podneblja učiniti će Vaš boravak u Dubrovniku nezaboravnim.